Wednesday, March 24

Bila Bunga Dipetik Orang

Ni tyme HotFM Busking on 13 February 2010..record by me..

video


Sunyi di hati ku
Bila bunga di petik orang di taman
Walaupun ku jaga dan ku siram
Ku jaga kembangnya

Sang kumbang merana
Tiada bunga
Bunganya tiada dua
Moga ia kembali ke asalnya
Yang masih menanti

Tiada ku lupa kemesraan, kejujuran itu
Tapi mengapakah kau berubah
Tak seperti dulu
Aku tersiksa diri merana
Kerana dikau wahai bungaku
Lupakan dia kekasih baru
Yang kau tak kenal isi hatinya
Aku mengharapkan kembalilah
Wahai kau bunga jangan pergi

Ku tetap menunggu merinduimu
Walaupun di balik awan
Jangan rosakkan hati ini
Yang suci abadi




P/S aku dengar lagu neh pun bukan pasal aku frust pasal seseorang pun..aku tengah frust pasal tak jumpe tempat praktikal aku tok sem depan neh..haaaaa....tu arh terlayan jiwang kejap..awuhuhuhuh

Friday, March 19

CaIREx.. oh.. CaIREx..

Salam

Huhu..da lama pulak tak update blog ini..haha..
A little busy wif a lot of assignment, quizzes, test go here and there..haha...

Juz wun to share wif ma activities last Wednesday..
Goin to UiTM Shah Alam! Yezzzaaa...actually not very xyted coz every year I go there..



last year 2 years for ma sis convo in diploma, then last year 4 dgree..
and ma aunt also live near at UiTM..
haaaa..jalan kaki je dari rumah dye da smpai kat UiTM..

tapi a lil bit bengang sebab yok-o-o kate bas bertolak kul 7pagi..
aku ni yang dok luar arh yang kelam kabut nak ciap2..belom subuh da bangun..haaaa...
alih-alih tunggu punye tunggu maw jugak le almost 8 in the morning bas bru sampai, then terus naik..
haaaa...

diorang kongsi seats..aku sorang je tok 2 seats..hahaha...giler kuase..!

So almost 9.30 in the morning arrive in UiTM..tah cemane bas ni boleh tersesat..as usual bas masuk dari pintu belakang, kat Padang Jawa tu...patutnye naik atas bukit, tapi p turun bawah sampai ke pintu depan..ngahuhu...

Tapi okeh arh sampai jugak tempat bese yang aku pegi ituh..as usual Dewan Sri Budiman n Dewan Annexe itu mnjadi tempat untuk CaIREx..kitorang terus masuk tempat da nak penuh jugak larh..so takde pix kat dewan..tak sempat nak ambil..sbb aku da tido + maen game..haha..

Memang nasib baik larh, baru ku tahu hari ni open ceremony, tetamu jemputan yang aku taw Timbalan Menteri Pelajaran, of course NC UiTM, n too be suprise le jugakkk...Farid Ridzuan (dunno spell..ngaaaa) Media Prima aka TV3 ituh ikut same tapi tgk di kalangan mereka memang sporting and tak sombonx, sudi je snap2 gamba dengan budax2 tak mcm sum artis yang baru nk fofuler ke da ade name sum artis tu bile mntak salam snap pic or wat eva sombunx ke main....ngaaaa..

Aku tak sempat nak ambik sebab aku duduk level atas n saje dok cuci2 mate tengok bawah tgk VVIP, hehe..

itu je arh..dalam kul 11 suda abis open ceremony kitorang terus keluar tanpa arah tujuan..ntah nak pegi mane pun tataw arh..sebab ramay k0wt..alerhh...tyme convo nnti lagy sesak, tak bernafas pun ade gak..ngaaa smpai penuh ke luar, mak bapak, adik beradik, sedara mara pun p angkut skali..ngaaa

Tanpa lengah masa dan tidak ada kerja baik2, kitorang pun snap kan diri..


takde keje aku neh..ngaaaa...sebab dikelilingi mangkuk2 ayun..haha



amek fon aku semate-mate nak snap gamba mereka sendiri...owh..kecian


Tak taw nak buat ape, kitorang suh Joe bawak jalan-jalan..haihh..tah ke mana-mana abang beso neh membawak sampai tah ke ceruk mane tah...




ituh 2 ekor meninggalkan aku, Hani ngan Killa di belakang


Hani paling jauh ketinggalan..haaaa..entahla..

Tah sampai ke mana lah si abang beso ni membawak smpai ke belakang2 neh!

Akhirnya pulang ke pangkal jalan, hoh..penat berjalan tanpa arah tujuan, akhirnya kitorang balik ke tempat datang tadi..

Muke-muke sengal


Gamba Killa inih yang paling akuh suke sebab dye tak penah-penah buat camtuh sebelum ni..haha >.<

Monday, March 15

MV



Because I'm Stupid by SS501





15 by Taylor Swift

Saturday, March 13

Ter'usha'. Tertengok. Terpegang. Tersuke. Terrrr....

Salam..

ngaaaa...tidak disengajakan..aku suda membeli Nokia X3 yang baru ituh..memang saje-saje aku tengok, memandangkan W910i kuh masuk ICU dan masih lagi dalam koma..
Stabil ke krikital ke aku pun tataw...




teramatla sedih melihat W910 kuh itu..terpaksa aku curang dengan dye..ngahuuu~

mule2 aku nk cari fon SE jugak le..mmndgkan da terbyase pake SE lepas meninggalkan Nokia yang sudah agak lame..n aku cari punye cari yang aku ske, sume more than 600++

yang ada dalam list aku untuk Nokia cume 2 je..X3 ngan 5230 tah lupe plak name..but it touch screen la..hrge p0wn lbih drpd bajet aku..yg boleh2 la tngok X3.. jadi usha..pnat mencari hrge X3 byk 600++ je neh..cari lagi..akhrnye tiba di satu kedai, ni pun pasal aku da lmah, pnat kaki aku berjalan da..

Saje2 arh aku tanye X3 brape lepas aku da tak berkenan ngan SE yang dye tunjukkan ituh..sume lame2 je..yg bru mahal..nk beli Yari 1000 larh pulak..hape arh..tak jadi..seb bek seller ni gtaw AP ngan Original X3 lbih kurang je, better u amek Original je..aku cakap, hah kasi agkat la yg ori punye..dye pun tnjukkan le..

bole tahan arh klo sape-sape yang berbajet rendah macam aku tapi korang nak complete camera yg okeh2, music okeh2..aku suggestkan yang ni arh..murah je..haha..murah..
aku dapat RM550, mule-mule aku usha gak kat internet..mmg lebih kurang je, dan based comment2 yang aku tengok yang da beli fon, kbykan diorang dapat RM600++ haaa..

Original punye..complete sume arh yang aku dapat
aku pentingkan memory card je klo tak, kena tambah duit lagy, ah semak bangkrap aku..
so too be suprise, hrgenye termasuk dengan memory card 2GB..korang ni kalo nak memory card lebih 2GB korang nak bubuh ape..okeh arh ni 2GB, till now aku only use tak smpai 600MB out of 2GB smpai aku tak taw nak letak apa lagy kt dalam ni..sbb byk natang d dalam mmory card W910i kuh yang da kuh letak kejap kat fon akk aku yg W205 ituh..

camera 3.2MP saje..ape yang besh..
kalau nak dengar radio tak payah korang nak cucuk pake earphone tu..juz tekan je icon radio, terus boleh dengar macam bese..sound boleh tahan la..lame jugak aku menjelajah dengan fon ni..

What else..klo on lagu aku suke sebab lightingnye depends on the song, sumtyme ikut music, sumtyme ikut pnyanyi nye..speakernye ade di atas dan bawah..so if korang letak camne pun sound tetap okeh punye..

ape yang mreke bagi:
Of course fon
Charger
software
Warranty from Nokia mushti ade meh!
Earphone
Memory Card 2GB
USB Cable
Battery (klo tak kang tak leh hidup plak!)
of course mushti ade guide book

lagi ape2 mo tnye..tnye ngan aku..ngaaaa...
takpun klo nk more details juz klik on website nokia..



Wednesday, March 10

Aku yang da mereng

Aku klo da mereng macam ni arh..haihhhh...




Sepah Juara RL3 minggu 8 sketsa tak de suare punye...tapi tersware gak..ngaaa..





Idlan Raja Lawak 4 akhir muzikal komedi





Kecik Juare RL 4

Tuesday, March 9

Pagi Yang Sedang-Sedang..

Salam..

Haih...pagi2 da bukak MUKABUKU aku..da tengok da tade pape, aku bukak pulak blog aku sambil tuh menengok speed level internet aku..haaaa...agak ok jugak..


biase-biase je...tapi semalam punye yang lagy dahsyat tahap gaban..eh jam di atas tu bangang sikit taw..tah ikut jam negara mane tah..padahal aku baru check kurang dari 15minit yang lepas..abaikan saje jam itu...ngaaaa....

ni yang semalam punye dalam pukul 9malam macam tu arh..besenye tyme-tyme macam ni agak bangang sikit..so slow arh kirenye mungkin sebab terlalu ramay yang unline so ia menjadi sesak kot..haha...pandai je.. tapi apa yang aku dapat...jeng jeng jeng...



huihhh...dahsat jugak..terkejut jugak aku tengok sebenarnye..sebab tak penah-penah setinggi ni...lebih daripada levelnye neh..aku punye wimax cume 1.2mbps je.. lebih kurang 0.5mbps..
owh huhu..tapi upload still under 500kbps..huhu..patutlarh semalam aku search itu ini cepat je..gwaibude....

Monday, March 8

PC aku yang tiba2 je..

Harap maaf tak ade gambanye..Ngaaaa..~

Hari ini tetiba je PC aku buat hal..bukan meletup..tetiba je aku tertera yang aku kena re-install sebab ade hrdware or softwre dlm pc aku tuh wat hal..
cwak gak arh...otak aku blur tyme tuh..

Aku mesej ngan akak aku, faris ada tak cd Windows 7 keh..yang faris kate ade joe..sebab joe punye..
akak aku cakap pulak cube check kat laci dierw...

Haha..sengal btol laci dierw..bersepah cd sane-sini..celah mane aku nak cari..aku korek-korak arh sampai da abeh cd kat dalam laci dierw tuh...haihh..tade plak..bising aku..

Seb bek dierw cakap balek kang dierw nak cari...lepas tu terus bagi ngan aku ader arh gak kene lecture pasal bukak bersepah2 pegi kuarkan sume cd nak buat ape..buduh..

haha..aku tolong cakapkan aje ape yang dierw cakap..hehe

agak bangang jugak arh aku..sebab aku on dulu baru masuk dvd windows tu mane boleh makan..kena bising lagy ngan akak aku..bunguk yang ko on dulu buat ape..ko on dulu, masuk cd lepastu ko off then on lah balek..babun..

haha..itulah panggilan aku daripada akak aku yang sengal itu...aku pun panggil dierw papun jugak ape...haha...

then aku buatlah..at last..boleh jugak on then aku trus tekan repair my windows..lepas restart then aku kuarkan balek dvd tu dan sekarang sudah okeh seperti byase..hahaha..

Agak cuak gak tyme tak okeh tadi..macam nak anta pc aku ni pegi kedai je...seb bek akak aku ade..hehehe...

Sunday, March 7

My First Video Upload..



Sorry Sorry by Super Junior

Entah ngape tah...aku tersuka pulak kat lagu ni since aku dengar first tyme kat MTV 2bulan lepas..
Huhu...
Aku suka yang VC yang ni punya sebab tak brape minat yang official punya sebab too many shoots..
banyak penin pale aku..

Actually group ade 13orang..yes..its true..
u can check their official

http://superjunior.smtown.com/

Kalau kat Malaysia ni kalau korang rase Rabbani larh yang paling ramai..inilah yang penah aku tengok group yang paling ramay.. Tapi mereka orang Korea..kat Malaysia the title masih lagy dipegang oleh Rabbani..
ngeeee~
Tambah lagy 2 orang boleh join masuk pertandingan nasyid neh..hahaha..
ngeh ngeh ngeh..


p/s inform me kalau ada group yang paling ramay membernye selain Super Junior n Rabbani kat aku okeh!
=))

Saturday, March 6

Alangkah Sedihnya...

Alangkah sedihnya...hatiku...[parap-parap]
Bila terkunci pintu dapur dari dalam [parap-parap]


Hawo toi..memang btol larh ni..
Tah macam mane..tyme tu aku tengah memasak, tah rase perot aku tetiba pulak pegi nyanyi-nyanyi..
Biasanye aku akan tutup pintu dapur tu tapi tak kunci la untuk mengelakkan si PUTEH[kucing kuh] masuk dalam rumah, memandang beliau adalah seekor kucing jantan..


FYI, kucing aku di rumah terlalu lah banyak..macam ANGAH RAJA LAWAK cakap tentang APEK..
huihh..bela kucing tak senonoh btoi..orang bela kucing 2-3ekor ke..ni tidak bela satu kampung..haha..terase gak aku..


Jadi, mak aku memang letakkan kucing-kucing jantan semua di luar, sama ada di dalam kandang mahupun dilepaskan macam tu, bergantung pada keadaan, kalau mereka itu baek2..haha..sengal..dan yang kucing betina pulak dalam rumah sebab kucing jantan kan suka ncing2...
tapi yang si PUTEH ni memang mak letakkan belakang kat dapur tu..
Kalau dilepaskan masuk dalam rumah..ehemm..ehemmm..paham-paham sudah..


Dijadikan cerita..aku memasak jadi aku sentiasa masuk atau keluar akan tutup pintu..entah macam mane tah, sedang aku nak ambil crab ball aku..aku nak pusing tombol pintu tu..HAH! Kunci?!

Biar betik ni..betol ke tidak?? Aku try lagy..hah..memang kunci..owh..da larh mak aku tak ade kat umah pegi singgah umah sewa kejap amek kunci dekat penyewa lama..

Hah..nak bukak macam mane..ni..da...sekali..hujan pun turun mencurah-curah..dapur tu memang kecik, sekecik-keciknye la..sebab dapur aku hanya untuk masak saje..

Aku ketuk-ketuklah pintu dapur itu dengan harapan mak aku dah pun balik dapat ler dengar rintihan anak dierw ni yang terkurung ni..owh..da arh hujan lebat..rase macam tak percaya je..ye larh banyak kali jugak aku pusing-pusingkan tombol pintu tu.. aku pun heran macam mane boleh terkunci..alarh..aku nak tengok SPONSBOB SQUARESPANTS neh..JIMMY NEUTRON da mo abeh da tu...

naseb baek ada KIKI ngan PUTEH temankan aku..dan bola-bola tuh...langsung aku tak jamah..huhu..kang tercekik nak minom ape??air hujan..uwhh..mane sedap..

aku pun buatlah muke sedih..ngaaa..dengan hujan lebat turun mencurah..huhu..penat la..aku kena tunggu mak aku balik baru aku boleh keluar..dok melanguk je kat dapur tuh..

nak tepon, henset aku kat bilik, tepon umah kat ruang makan..ngaaaa..ape aku nak buat..hahah! hape agy pasang radio sendiri..
aku pun nyanyi..tak dengar kot sebab hujan lebat gilerw..kucing-kucing aku pun buat muke seposen yang agak pelik..ape kena arh dengan tuan aku ni..bukannye nak bagi aku makan..
abeh camne aku nak ko makan, nak ambek makanan ko pun tak boleh..ngahuhu...nyanyi lah punye nyanyi sampai la lagu terakhir

Ya..yang lirik di atas itu lah aku nyanyi tadi..sambil lompat-lompat dan aku ketuk-ketuk pintu..hah dengar suara mak aku..mak aku terus bukak pintu..

-ngape ko kat dalam ni??
+terkurung ngaaa..tengok pintu
-haih..ko kunci sendiri keh..
+mane ade arh..bape lame da owang kat dalam..ngaaa...lebih sejam...patutlah penat..
-hoh patutlah tv terbukak je..

Rupa-rupanya tempat kunci pintu tu memang tak lepas pun ..tu yang tak boleh bukak..nak bukak, kena pusing tombol, jangan lepaskan tempat tekan kunci tu..da pusing tombol tu baru lepaskan..

sebenarnye bukan sekali ni je aku terkurung..banyak kali le jugak...tapi yang paling lame arh..disebabkan kes-kes kwang hasam macam ni arh..



ko tanye aku macam mana rasanye kene kurung...tengah sedih ni..kaki aku sakit to tak..


Hadoo..macam-macam lah!

Story 1

KANAK-KANAK HILANG





Ngaaa..ramay sangat 'kanak-kanak hilang' hahaha~!
Yes...Pilihanraya MPP sudah tiba.. ah, sengal je..satu keje nak pilih-memilih neh..!
Semak je..da arh undi macam kat pilihanraya umum jeh..seb aku belum cukup umur agy..



Kadang-kadang aku tak faham kenapa perlu sangat pilihanraya-pilihanraya ni..Dah undi mana yang kita suke, da dapat keputusan sape yang menang, terus diam macam tu je..aku pun da tak taw ape fungsinye da..sebab tak pernah ada pun aku tengok aktiviti-aktiviti MPP ni penah buat untuk bring benefit untuk semua pelajar.. Macam tu je..

Hemm..entahlah..biarlah..sape2 yang jadi colan2 tu semoga berjayalah yek..
Ape yang penting bukan kerjasama ye, yang penting aku akan vote budak2 course aku je arh..
Yeah..HIDUP OM..ngahahahaha

Ni lagi satu pix yang da aku snap tyme aku menunggu budak Eza dengan Shida...hoh lambat beno mike neh..berpeloh teman nonggunye...



Bila diperhatikan betul-betul, hemmm..korang ade perasan tak..hemmm...
Kaki dan tangan sahaje yang boleh masuk ye..Badan tak boleh..
there is some space between kaki dan tangan..means KAKI TANGAN
uhhh..aku pantang beno bila melihat kesilapan tatabahasa ni..
Bukan ke KAKITANGAN..
hah..kesalahan camni pun aku leh nampak..korang takkan tak nampak..

ade dulu notice board, telah ditampalkan satu announcement dan ada juga senarai namanye..
dan ditulis bukan lah sebagai "DITOLAK" tapi "DIREJECT" owh...
owh my prada...owh my gucci..

bukan mengutuk, cuma membetulkan saje..bukankah tegur antara satu sama lain adalah baik..supaya kita tak leka..jangan pulak bila ditegur kang jadi macam-macam nak saman ke ape..
cuma aku harap nanti kalau ada announcement2 tu biarlah ditulis penuh ayat BM atau BI..okeh..

aku pun bukannye 100% bagus sangat dalam BM atau BI

hui hui...~


Story 2

KEMBAR 4??

Bukan ape..
Sempena OMSA DINNER aka Pre-Graduate nanti, entah tetiba je tema bertukar menjadi TWIN..haaaa...
pening jugak kepala aku nak memikirkannya..mula-mula aku tak faham..lepas tu sedikit demi sedikit aku faham..

Kena cari partner..Tapi entah lah..dalam kes aku ni..nak jadi kembar 4 pulak..macam mane eh..
Nak kena cari baju yang sama keh??

Aku, Amy, Tqa n Yuyu sepakat mo jadi kembar 4 nanti..mula-mula gaduh gak arh sebab nak berebut orang yang sama..iaitu Yuyu, pastuh Yuyu kate..
dierw da ter'terima' aku, Amy n Tqa jadi partner untuk Dinner nanty n pakat-pakat kita jadi kembar 4..n dia jugak yang kate tak yah larh gado-gado kite kan kembar..haha...

Takpe larh..kembar 4 pun kembar 4 larh..da pagi tadi aku dapat taw yang Tqa mo tambah lagy sorang..hah..jadi kembar 5..btol ke tidak aku pun tak pasti sebab aku tak taw sapa kembar ke 5 ituh..ngaaaaa...



Thursday, March 4

Part Tyme Job..Assignment..Ooo Lala~

Salam..

sengaja aku menghantar entry 2kali..haha..
saje tade keje..so saje nak menceritakan diri yang memang da tak ade crite p0wn..
Last 2 days, Nana ask me a favour wat logo tok ETR diowang..memandangkan aku tengah stok guling-guling tataw nak buat ape.. so aku tolong arh dierw dan group dierw..

tataw arh dierw n group dierw accept ma logo ke tidak..so aku wat la dalam 4 logo..sampai je logo ketiga aku stok blur2 da..tetibe pulak da otak aku jam..tak dapat nak buat da...

masuk logo ke4 aku da stok malas2 daa...da arh...ni je arh yg mampu aku wat..aku terus sent logo2 tu keesokan harinye..


logo 1



logo 2




logo 3




logo 4


Sudah-sudahlah..otak aku da stop sampai kat situ je..da tak mampu nak create ape2 lagi da..
sekarang ni aku tengah fokus assignment OB aku yang baru je mengetuk otak aku neh..
hahaha...
nak buat tajuk ape ek??


kalau aku da stok mereng-mereng..macam nilarh jadinye..haaaa..letak baju kat atas kepala...

Cepat Semacam

Salam

On sekejap..terasa pulak internet aku terlaju hari ini..
sebab baru je bukak blog aku da start lagu AKEM without any stuck..haha..
rase macam pelik jugak sebab almost a week dye melem...kan diri..
saje nak check..


tak ade arh laju sangat..tapi boleh tahan..but before this ada jugak terlebih laju..
more than 1.51 sumthing but still lem2..
geram jugak ape cer neh..
tapi hari ni aku puas ati arh..lagu dalam blog aku pun ok without any stuck'ing' ngaaaa..

okeh...gtg...coz i have a class today..sudah janji shame Eza nak pergi awal..huhu...

tata~


Wednesday, March 3

Kelas 1 Jam

Salam

Today’s project..haha..aku pergi awal hari ini konon-kononnya nak buat preparation for the presentation. Yok – o – o arh aku menyuruh Ain, Amy n Apis datang sebab got a feeling that we will do the presentation today..


Alih-alih..hampeh..sume yang dicari tak dapat..all the point sume tak kena for the presentation…

Amy pun cakap yang no need do arh..lagypun miss kan da ajar tajuk ni..kite pun tak brape nak faham tengok text book ni..sume info yang kami collect sume tak same dengan text book. Aku memang teramatlah skemanye telah membawa laptop yang konon-konon leh bantu diowang sebab aku ade arh dapat seciput..



Da..diorang give up tak nak buat.. agak sengal bila mereka berkata tak payah la bagitaw..diam2 sudah..tak payah nak kol2 ke ape…kang lagy arh dierw ingat suruh kite present..


Then kami terus mendiamkan diri sambil menjahanamkan laptop bukan milik aku yang sebenar..


bukak video Wondergirls, Awan Dania dsb..naseb diorang tak baik sebab tak bukak Need For Speed Underground 2



Dalam 3.50 petang kami pun keluar nak masuk naik ke kelas..tapi lepak2 kejap geng2 ade di luar sedang membincangkan topik hangat tentang Dinner Pre-Graduation end of this month..bising nampak..sebab tiba-tiba je tema menjadi Twins Theme..macam pelik je..


Aku terus naik ke kelas dan menunggu Miss Int masuk..after 5-10minutes Miss Int pun masuk dan terus bagi evaluation form and individual assignment that have to submit next Friday..Lepastu dia terus bagitaw yang next week have a second quiz that cover chapter Motivation and Stress..huhu..



Ini ulat gonggok..



muke Hani yang tetiba je chiryous.



Tak ada belaja pun hari ni sebab discuss pasal assignment lepastu bising2 sebab icon di bawah yang biasanya diletakkan as a smile icon but icon gamba Miss pulak..haha..nak interframe..memang bising larh tyme tu..



individual assignment kuh!


Bertambah bising sebab Miss tak bagi lagy markah first quiz..Kena tunggu lagy..Agak takut jugak tunggu markah quiz sebab worried the same thing will happen.. tunggu punye tunggu for my turn..akhirnya dipanggil jugak..aku pun mengambil then tengok markah…eh pelik..aku siap patah balik lagy yang aku ingat yang paper tu bukan aku punye..


Ape pasal tinggi pulak ni..salah 5 je…haikk…tengok nama..eyh..name aku…because Im already expected yang aku dapat below than 15 je..


Rezeki kowt..Alhamdulillah..bolehlah..aku buat paper ni walaupun hanyalah quiz sebagai pembakar semangat aku..huhu…



Tuesday, March 2

Haha...blog ak0o yg boleh tahan lawa jugak..ngeee..

At last dapat gak change ma blog layout..
before this..gune yang blogger bagi je..
nk buat last night tapi susah sebab last night ma internet sangat baek..
buat dajal pulak..sengaja nak men'slow'kan diri..
huhu...
hari ni baru boleh..

but still my blog layout ade kekurangan lagi sebab aku pun baru lagy, jadi ke'blur-blur'an tu tetap ade jugak lah..
tulun2 arh pada orang yang baru ini eh..
hehe..



p/s: chill bebeh..chill..haha



Haihhh...nak kena babap eh??

Huhu...

Camne aku tak geram..tah kenapa pulak hari ni internet aku slow gile-gile banget!
Aku nak try tukar layout untuk blog aku pun tak boleh..
Susahnye...Nak buat keja cepat yang juz take time only a half an hour..
jadi berhour2 plak..hish...

Memang nak kena babap neh!
Tengoklah ni! Mana aku tak geram!











Ni nak upload gamba yg kecik mak enon ni p0wn brjanggut gak ak0o
Da arh dapat test tok download sahaje..
upload punye p0wn ta ade..
Hish!
Nak memencilkan diri arh macam ni!


Monday, March 1

Catatan Baru Di Blog Baru Cerita-cerita di Hari Pertama, Bulan Ketiga..

Salam

At last aku ada blog aku sendiri yang bermula pada saat ini..
Memang dah lama teringin aku nak buat blog sendiri since awal tahun lepas lagi..
Tapi tak ada masa nak buat..
So, hari ini dalam sejarah aku sudah pun create satu blog

Actually, aku pun tak tau nak story apa buat masa ni..sebab otak aku sekarang ada sdikit blur2..
Entahlah..

Hari ni macam-macam benda yang aku kena buat, then banyak story yang aku dengar..

Story 1
Awal-awal pagi aku kena pergi kolej awal-awal sebab I have to submit my resume..
Kenalah pergi pagi-pagi sebab aku kena print kat kedai..
Masuk-masuk je..halamak..ramay lah pulak..
Da la kelas aku pukul 9 aku tak taw la sempat ke tidak..jam pun da 8.45 pagi..
huhu..

Terpaksalah aku tunggu turn..same-same dengan Yuyu kuh..
Agak lama juga menunggu, dalam 15 minit..
Jam da pun pukul 9, hemm..macam terlambat sudah mo pegi kelas ni..
da..kebetulan pulak budak2 junior neh baru tyme ni nk fotostat past sem diorg..
Agak marah jugaklah sebab kenapa baru sekarang ni pegi fotostat..huhu..

Terpaksalah tunggu sebab mesin printer tu combine dengan mesin fotostat, lama jugaklah..ade larh kene setengah jam..huhu... Alih-alih aku masuk kelas pun da 9.30 pagi..Nasib baek Miss Int sangat baik hati, tak kena marah..

Story 2

Aku tengah bersiap-siap untuk pergi ke kelas petang...My mompulak baru balik dari tengok rumah sewa kat Gombak n ..Then mak aku tanya..
Mom: Kau ada chit-chit tak?

hah..??soalan yang agak sengal jugak arh aku dengar..Aku buat muka weird..Tyme2 macam ni lah pulak nak tanye soalan..

Mom: Tak de arh, tadi mak pegi rumah Mak Cik Kalsom, pastu anak die yang Firdaus tu tanye ngn mak..

Hahah...ape kena pulak ngan mangkuk hayun tuh..ha...ni mesti citer pasal aku bebel ngan dierw kat FB neh..

Aku: hah..dier gtaw ngn mak keh? Ala..borak bese2 je p0wn..bukannye de pe..hape arh..citer pasal nak buat reunion je...

Mom: Dierw arh yang cakap..makin bising pulak kau..huhu..Dulu pendiam tak banyak cakap..Tak taw plak skrang banyak cakap..tu je..

Aku: Dee...macam mane tak bising, start SMP kan owang da bising...Masuk kolej brtambah arh bising..siap ade subjek special tok bercaaaakaapp aje..kalau tak bising..susah jugak..ngaaaa...

Akhir conversation tuh..aku cam nak cekik2 je dak Daus tuh..hahaha..ngadu pulak..tak pnah2..huhu...then aku terus pergi ke kelas..

Start je kelas, hari ni masuk tajuk baru tapi sume budak-budak da macam blur2 je..aku ni pun pening2 jugak..Eza kate nak muntah hijau da..satu apa pun dia tak faham..aku pun same jugak..aku rase macam nak hempap je kepala aku kat meja..
Memang tadi aku fokus btul2 pun..maen2 je..conteng2 je teks aku tu..haaaa...

Conclusion...aku sebenarnye risau jugak subjek yang bernama Economics ni...da larh 4krdit hour..risau yang teramat..I really dun undrstand apa yang dia ajarkan..bila kate tak faham..dia trus skip...msuk chapter laen..





 
|Saye,Dia,Mereka,Semua| Blogger Template by Ipietoon Blogger Template